Radončić: Želim da redovi budu duži pred glasačkim kutijama, nego pred ambasadama

Oslobodjenje

Vijesti / Oslobodjenje 10 Views 0

Moramo dovesti strane investitore, sačuvati domaće investitore i napraviti što više radnih mjesta. Znajte samo jednu stvar. Zaista sam spreman. Kriza je šansa, a ne katastrofa, poručio je lider SBB-a

Na Konvenciji Saveza za bolju budućnost (SBB) u Sarajevu Fahrudin Radončić zvanično je predstavljen kao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim oktobarskim izborima.

Nakon što je odabran za stranačkog kandidata za najveću državnu funkciju na izborima, Radončić je u sarajevskom Domu mladih istaknuo da mu je velika čast i zadovoljstvo što je večeras tu i ambasador Lars Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik Evropske unije u BiH.

image
/Senad Gubelić

- Da je Adnan Terzić pristao da bude kandidat, ja bih vas izdao, nemojte se ljutiti, kazao je Radončić okupljenim simpatizerima.

Prokomentarisao je pojedine navode koji govore koliko je opasno da Milorad Dodik i Dragan Čović budu izabrani u Predsjedništvo BiH.

- Neću da se miješam, ali znam jednu stvar - dobro je da se Dodik i Čović kandiduju jer time priznaju BiH i njene institucije, kazao je Radončić, dodavši da "za one koji ga proglašavaju za lošeg Bošnjaka - neće biti tolerancije."

Istaknuo je da se u Srebrenici desio genocid i da o tome nikada neće razgovarati. Dodao je i da nema trećeg entiteta, te da ni i o tome neće nikad razgovarati.

image
/Senad Gubelić

- Moramo dovesti strane investitore, sačuvati domaće investitore i napraviti što više radnih mjesta. Znajte samo jednu stvar. Zaista sam spreman. Kriza je šansa, a ne katastrofa, poručio je lider SBB-a.

image
/Senad Gubelić

Govoreći o mladima i koliko je bitan njihov ostanak ovdje, spomenuo je pjesmu Alekse Šantića "Ostajte ovdje", istaknuviši da želi da zadrži mlade ljudi.

- Više od 80 posto mladih će glasati za SBB. Želim da redovi budu duži pred glasačkim kutijama nego pred ambasadama, kazao je Radončić.

image
/Senad Gubelić

Također, napomenuo je da je najbitnija saradnja sa stranim investitorima i jačanje veza s Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama.

- Prioritet je evropski put, prijem u NATO, jačanje veza sa Zapadom, ali i bogatim islamskim zemljama, kazao je Radončić.

Poručio je da narednih mjeseci ulazimo u bitku za budućnost naše zemlje i naše djece, te da je spreman da opravda povjerenje građana i da predstavlja Bošnjake u njihovom interesu.

- Želimo osvojiti toliko glasova da nas po treći put ne mogu pokrasti, rekao je Radončić.

Comments