Prvi dan Sarajevo Streeat Food Festivala oduševio Sarajlije i turiste/ FOTO

Canada

Svijet / Canada 11 Views 0

Sarajevo Streeat Food Festival

FOTO: Sarajevo Streeat Meals Pageant

Prvi Sarajevo Streeat Meals Pageant otvoren je jučer. Centralni trg u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Trg Alije Izetbegovića posjetilo je više 20.000 ljubitelja gastronomije i dobre zabave.

Od ranih jutarnjih sati prolaznike i šetače u Ferhadiji i okolnim ulicama privlačio je miris raznih jela koja se spremaju u preko četrdeset kućica smještenih na ovom trgu. Petak posljepodne za mnoge bio je rezervisan za posjetu prvom ovakvom festivalu u našoj zemlji.

“U posjeti smo Sarajevu već nekoliko dana inače živimo u Švedskoj preko dvadeset godina. Pageant nas je oduševio i ponudio dosta toga što smo poželjeli pojesti a karakteristično je za našu bosansku kuhinju. Hvala organizatoru na sjajnom sadržaju a posebno hvala za prostor i zabavu namijenjenu djeci. Naša su se djeca sjajno zabavila”, rekla je Timka Filipović koja je u naš grad došla na odmor.

Pageant su posjetile i mnoge Sarajlije. Adnan Bilalović iznenađen je velikim izborom hrane te dodao da je tremendous ideja da takva ponude bude pozicionirana na jednom mjestu. Sarajevu je nedostajao ovakav jedan pageant.

U sjajnom DJ nastupu mnogi su uživali na kraju radne sedmice uz osvježenje i dobar zalogaj, a velika većina odabrala je centralnu pozornicu Sarajevo Streeat Meals Festivala na kojoj je nastupala grupa Pikardia.

Vikend je također rezervisan za Sarajevo Streeat Meals Pageant. Sarajlije uživaju u raznovrsnom programu, dobrom zalogaju i sjajnoj svirci. U poslijepodnevnim satima od 16 do 19 sati zabavlja vas popularni DJ Rajot.

Od 19 sati plešemo sa plesnim klubom Aster, a u 21 sati nastupa Mesh Admir.

“U nedjelju jutro počinjemo zdravim navikama pa vas već u 10 sati očekuje sportsko jutro sa Tajnom, radionica za djecu na temu piramide zdrave ishrane te lego takmičenje. Poslijepodne je rezervisano za nastup DJ Calkins. U 19 sati organizujemo disco za djecu a od 21h zabavlja vas grupa Nobs”, navode organizatori.

Vaš komentar

ZIPA OVO

Peljeski most

Hrvatska danas zvanično počinje graditi Pelješki most, kamen spoticanja između naše zemlje i Hrvatske. Izvođač …

Comments