Bivši branitelji i dalje drže u blokadi GP Bijača, načelniku PU Ljubuški "zasmetali" novinari

Oslobodjenje

Vijesti / Oslobodjenje 12 Views 0

Članovi Udruženja zaboravljeni branitelji i dalje u blokadi drže GP Bijača, a kako piše Bljesak.info, načelnik PU Ljubuški Tomo Šarić novinarima koji prate proteste je pokušao onemogućiti rad tražeći od njih da se sklone od prosvjednika.

13:17

Zbog protesta građana, od 12 sati blokiran je granični prelaz Bijača, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Granični prelaz Bijača blokirali su bivši borci, članovi Udruženja zaboravljeni branitelji čiji predstavnik Drago Grbavac za Oslobođenje rekao:

- Nismo nikakvi razbojnici i nije nam drago što se moramo boriti za svoja prava na ovaj način. Razlog blokade je što federalna vlast nije ispoštovala dogovor koji smo postigli 23. maja. Niko za nas nije imao sluha. Želimo dobro ovoj državi, ali ovako više ne može.

image

ilustracija/

Na naše pitanje do kada će blokada trajati i da li su predstavnici branitelja tražili nekoga iz vlasti zbog pregovora, Grbavac je odgovorio:

- S kim da razgovaramo kada su nas svi prevarili? Nas u Bukvarevićevom zakonu nema i to je to. Blokada će trajati dokle bude trebalo, kazao je Grbavac.

image

ilustracija/

Napominjemo, grupa demobilisanih boraca se okupila u petak ispred zgrade Parlamenta FBiH kako bi saznali da li će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, odnosno je li Zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica upućen u parlamentarnu proceduru. Tada su borci vrlo jasno poručili "Nama je ovo zadnji momenat, spremni smo i na blokadu FBiH"

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Comments